Rodd- Jubel på Idrottsparken!

16 maj, 2023 | Aktuellt-Rodd

Jublet visste inga gränser när vinnarna i årets upplaga av Mora Rowing Challenge korades i Idrottsparken.

Tävlingen har pågått under vintern bland skolorna i Mora. Nu var det dags för final dit 4 klasser hade kvalificerat sig: Noretskolan klass 7 E och 8 B och Morkarlbyskolan klass 7 B och 8 B.

Svenska Roddförbundets ordförande Charlotte Andersson höll i tävlingsrodret tillsammans med Annelie Birkeholm från Sollerö IF Rodd. Ledare och lärare var på plats. Hela 120 st 7:e och 8:e klassare rodde och jublade i takt med årtagen på roddmaskinerna. I semifinalerna gällde det för klassen att ro så långt som möjligt på 20 minuter. Tempot var högt och växlingarna gick snabbt vid roddmaskinen. Efter 20 minuter skiljde det bara 7 meter.

Finalen gick mellan de båda 8:e klasserna och där drog Morkarlbyskolans klass 8B det längsta strået efter 15 minuters rodd. Vinstchecken var på hela 2500 kr! Tvåan fick 1500 kr medan trean och fyran erhöll 1000 kr vardera. Alla deltagare fick medaljer.

Rowing Challenge arrangeras av Svenska Roddförbundet på flera platser i Sverige och är ett sätt att rekrytera och få ungdomar intresserade för rodd. Det var andra året som tävlingen arrangerades bland skolorna i Mora. ”Rodd är något som man kan utöva hela livet och är ett bra komplement till t.ex. skidåkning”, säger Charlotte Andersson.

Sollerö IF Rodd erbjuder roddskola under vecka 25 och 26 (19 – 30 juni med avbrott för midsommarhelgen). Men redan nu den 25 maj kl.17.30 och den 27 maj kl.10.00 arrangeras Prova-på-rodd-kurs på Lerön.

/ Lasse Nordström